Meniu
Cos de Cumparaturi

Curatare / Igienizare Aer Conditionat

Curatare / igienizare aer conditionat

 

                Aparatele de aer conditionat retin apa din aer in timpul functionarii sub forma de condens. Astfel, in interiorul aparatului, este un mediu umed propice pentru depunerea prafului si dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului. 

                Din cauza acestui aspect, este recomandata curatarea echipamentelor de climatizare la intervale regulate cuprinse intre 1 luna si  6 luni in functie de mediul unde este folosit aparatul si durata medie zilnica de utilizare, astfel:

-          un aparat utilizat 8 ore/zi va trebui curatat la interval de 1 luna

-          un aparat utilizat 2 ore/zi va trebui curatat la interval de 6 luni

 

                Curatarea unui aparat de aer conditionat cuprinde urmatoarele:

 

  • Curatarea / Igienizarea  filtrelor de praf 

                Aerul care circula prin aerul conditionat este filtrat de particulele de praf cu ajutorul filtrelor, astfel acestea sunt primele care se murdaresc. Filtrele murdare / colmatate de praf nu mai permit aerului sa circule prin aparat si cauzeaza o functionare fortata care in timp duce la defectarea acestuia.

                Curatarea filtrelor se face cu o solutie antibacteriana, cu un parfum mai intens sau mai slab, in functie de preferinta dumneavoastra.

 

  •  Curatarea / Igienizarea  bateriei de racire de la unitatea interioara

                Bateria de racire (vaporizatorul) condenseaza atunci cand aparatul este folosit pe modul racire. Fiind un mediu umed, pe el se depun particule de praf si in timp se colmateaza si dezvolta bacterii si mucegai.

                Curatarea / Igienizarea vaporizatorului se face cu solutii speciale care elimina praful, depunerile,  bacteriile si implicit mirosurile urate eliminate de aparat.

 

  • Curatarea / Igienizarea  tavitei de condens

                Tavita de condens preia condensul produs de vaporizator si il elimina spre exterior cu ajutorul furtunului de condens. Fiind un mediu mereu umed,este propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Cu ajutorul solutiilor de curatare, toata mizeria si bacteriile vor fi eliminate, astfel in casa nu veti mai simti miros de mucegai si de praf si reduceti riscul imbolnavirii cauzate de aerul conditionat.

 

  • Curatarea / Igienizarea  ventilatorului unitatii interioare

                Ventilatorul este cel care asigura debitul de aer necesar functionarii echipamentului. Praful din camera se depune pe ventilatorul unitatii interioare a aparatului de aer conditionat, astfel  acestea nu mai poate asigura fucntionarea corecta a echipamentului.

                Acest lucru duce la functionare anormala, consum mare de curent , randament foarte mic si la defectarea echipamentului.

 

  • Curatarea / Igienizarea  carcasei unitatii interioare

                Daca aparatul nu a fost curatat mai mult timp, pe carcasa acestuia se depune praf si particule de mizerie. Una dintre operatiuni este curatarea si igienizarea carcasei de praf si alte depuneri.

 

  • Curatarea condensatorului (radiatorului) unitatii exterioare

                Un rol important in functionarea aparatului de aer conditionat il are unitatea exterioara.

                Din cauza prafului din aer, bacteria de racire (condensatorul ) de la unitatea exterioara se colmateaza si aparatul nu mai poate sa asigura un debit de aer normal pentru schimbul de caldura. Acest lucru duce la functionare anormala, consum mare de curent, randament foarte mic si la defectarea echipamentului

 

                Pentru a evita problemele de functionare, defectarea echipamentului, dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului si riscului de imbolnavire,  programati acum revizia aparatului dumneavoastra de aer conditionat.

 

AerConditionatRapid.ro foloseste cookies (doar minimul necesar pentru functionarea normala a site-ului si pentru comenzile plasate). Detalii aici